Achizitii directe

Achizitii directe

Autoritatiile contractante au dreptul de efectua achizitii directe. Aceste achizitii directe pot fi de produse, servicii sau lucrari, in masura in care valoarea estimata a achizitiei, fara TVA, este mai mica decat pragurile valorice prevazute in Lege.

Seap pune la dispozitia autoritatilor contractate, posibilitatea tehnica de a achizitiona direct, prin intermediul catalogului electronic publicat in SEAP, produse, servicii sau lucrari.

Achiztiile directe se realizeaza pe baza de document justificativ, iar angajamentul legal prin care se angajeaza cheltuielile aferente achizitiei directe poate lua forma unui contract de achizitie publica sau a unui document fiscal ori a unei comenzi.

Achizitii directe

In cadrul SEAP, operatorii economici inregistrati au posibilitatea de a publica cuprinzand produsele, serviciile sau lucrarile pe care le ofera, cu rol de instrument de lucru optional.

Operatorul economic care doreste sa publice in catalogul electronic, are obligatia de a mentiona detalii privind produsele, serviciile sau lucrarile oferite, inclusiv pretul.

Operatorul economic are obligatia ca in terment de doua zile de la primirea notificarii sa transmita prin intermediul SEAP, acceptarea sau neacceptarea conditiilor impuse de autoritatea contractanta. Netransmiterea unui raspuns in termenul prevazut, echivaleaza cu neacceptarea conditiilor impuse de autoritatea contractanta.

Achizitii directe

In situatia in care achizitia directa se realizeaza in conformitate cu Legile in vigoare, autoritatea contractanta transmite in SEAP o notificare cu privire la achizitia directa, a carei valoare depaseste 13.000 lei, fara TVA, in cel mult 10 zile de la data primirii documentului justificativ ce sta la baza achizitiei realizate.

Transmiterea notificarii prevazute, se va efectua in format electronic, prin utilizarea aplicatiei disponibile pe SEAP.

Ai nevoie de mai multe date, cere oferta aici!

Blogul LicitatiiSEAP.ro ofera Informatii
Utile cu si despre SEAP/SICAP

(P) Ai nevoie de cont pe SEAP, sau de reinnoire certificat SEAP? Intra pe site-ul : LicitatiiSicap.ro.

(P) Nu ai timp pentru a cauta licitatiile publice? Apeleaza la serviciile de monitorizare licitatii oferite de Licitatia.ro.

Ioana SRL / Tg. Mures, str. Arany Janos nr.13/2 / Jud. Mures, Romania / Telefon Mobil: +40 771 776 766 / web design by Dow Media

×