Intrebari

Cum se poate participa la o licitatie electronica?
Raspuns: La o licitatie electronica se poate participa daca aveti un cont deschis pe SEAP. Pentru a depune oferta trebuie sa va logati pe SEAP.
Pentru a putea depune oferta, operatorul economic trebuie mai intai sa se inscrie in achizitie, operatie care se realizeaza prin actionarea butonului Inscriere in procedura din pagina de detaliu a achizitiei.
Inscrierea nu se va realiza daca nu aveti participari pre-platite sau gratuite disponibile sau daca ati fost suspendat din sistem, iar acest lucru va fi semnalat printr-un mesaj de eroare. In cazul in care autoritatea contractanta a decis suspendarea achizitiei, inscrierea in achizitie nu va fi posibila.
Din momentul inregistrarii in sistem, lunar, ofertantului i se atribuie automat de catre sistem un numar de participari gratuite, cuantum stabilit de Operatorul Sistemului. Participarile gratuite neconsumate nu se reporteaza de la o luna la alta. In cazul in care ofertantul are in portofoliu participari replatite, primele care se consuma sunt cele gratuite.
Daca inscrierea la cererea de oferta s-a realizat cu succes, sistemul va afisa un mesaj de confirmare, asa cum se poate vedea si in imaginea de mai jos. La inscriere se va consuma o participare din portofoliul dvs. de participari.

Cum depunem o oferta?

Pentru depunerea ofertei se va actiona butonul Oferta de pret. Veti fi directionat catre pagina din figura de mai jos. Depunerea ofertei consta in furnizarea ofertei de pret si completarea raspunsului la criteriile de calificare si factorilor de evaluare (daca exista). Este obligatoriu introducerea ofertei de pret in sistem. In caz contrar, nu se va face evaluarea ofertei dvs si nu puteti fi luat in calculul castigatorului achizitiei. Completarea in sistem a celorlalte elemente ale ofertei (criteri de calificare si factori de evaluare) este optionala.
Intrucat oferta de pret este criptata, aceasta nu poate fi afisata utilizatorului. Mesajul de informare "Aveti depusa oferta de pret" certifica faptul ca oferta de pret a fost introdusa in sistem.
In cazul in care nu sunteti sigur de pretul salvat, puteti reintroduce oferta. Oferta de pret poate fi modificata pana la termenul limita de depunere al ofertelor.
ATENTIE!: Ofertele de pret se depun in moneda stabilita de catre Autoritatea Contractanta la crearea Anuntului de Participare. Moneda de exprimare a ofertei de pret este afisata in cadrul sectiunii.

Unde trebuie sa se inregistreze o Autoritate Publica?

Procedura de inregistrare in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) a autoritatilor contractante cuprinde urmatoarele etape obligatorii:

A) completarea on-line a formularului de inregistrare disponibil in SEAP la adresa www.e-licitatie.ro/ Inregistrare/Inregistrare Autoritate Contractanta.
B) trimiterea unei cereri de inregistrare adresata operatorului SEAP semnata de reprezentantul legal al autoritatii contractante sau de persoana imputernicita expres sa reprezinte autoritatea in relatiile cu tertii, situatie in care va fi transmisa o copie certificata dupa actul de imputernicire;
C) transmiterea de catre operatorul SEAP prin mijloace electronice a certificatului digital de inregistrare si a instructiunilor de utilizare a acestuia.

Prin completarea formularului de inregistrare autoritatea contractanta isi asuma un angajament de confidentialitate si de protectie a informatiilor existente in cadrul SEAP, inclusiv informatiile care asigura accesul in acest sistem informatic. ( sursa e-licitatie.ro)

Unde trebuie sa se inregistreze un Operatoul Economic?

Procedura de inregistrare in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) a operatorilor economici cuprinde urmatoarele etape obligatorii:

        A) completarea on-line a formularului de inregistrare disponibil in SEAP la adresa www.e-licitatie.ro/ Inregistrare/Inregistrare Operator Economic.

       B) trimiterea unei cereri de inregistrare adresata operatorului SEAP semnata de reprezentantul legal al operatorului economic sau de persoana imputernicita expres sa reprezinte operatorul economic in relatiile cu tertii, situatie in care va fi transmisa o copie certificata dupa actul de imputernicire, si a documentelor edificatoare care sa dovedeasca forma de inregistrare ca persoana fizica autorizata sau juridica si, dupa caz, de atestare ori apartenenta din punct de vedere profesional.

        C) transmiterea de catre operatorul SEAP prin mijloace electronice a certificatului digital de inregistrare si a instructiunilor de utilizare a acestuia.

        Prin completarea formularului de inregistrare operatorul economic isi asuma un angajament de confidentialitate si de protectie a informatiilor existente in cadrul SEAP, inclusiv informatiile care asigura accesul in acest sistem informatic. ( sursa E-licitatie.ro)

Intrebari despre licitatia.ro

1. Cum pot sa primesc alerte zilnice cu  toate licitatiile publice din Romania ? ( nu doar din SEAP, ci si cele din BRM, Monitorul Oficial, Ziare, Licitatii cu fonduri Europene, etc)

Pentru a primi alerte cu licitatiile publice pe e-mail  va recomandam folosirea serviciului de monitorizare licitatii publice de la www.licitatia.ro.

2. De ce nu pot vedea documentatia pe Licitatia.ro?

Documentatia  este postata pe www.licitatia.ro aferenta fiecarei licitatii. In cazul in care in dreptul documentatiei apare un pret (de Ex: 100 lei, sau oricare altul) inseamna ca documentatia sau caietele de sarcini trebuie procurate contra cost de la autoritatea contractanta.

3. Care sunt pasii de autentificare pe site-ul www.licitatia.ro

Pentru autentificare pe www.licitatia.ro trebuie sa urmati urmatorii pasi:

A) In cazul in care nu aveti cont:

Primul pas: este crearea unui cont. Pentru aceasta trebuie sa accesati pagina www.licitatia.ro si in partea dreapta aveti link-ul CREARE CONT.
Al doilea pas: Dupa crearea contului va invitam sa va alegeti un tip de abonamente din sectiunea ABONAMENTE:
Dupa care dati click pe butonul Comanda.
Al treilea pas: Confirmarea achitarii abonamentului ales prin e-mail sau fax. Dupa primirea dovezii platii, contul d-voastra va fi activat in maxim 10 minute.

B) In cazul in care aveti un cont si un abonament activ:

Accesand situl www.licitatia.ro, in partea dreapta aveti sectiunea Autentificare Clienti. Introduceti adresa de e-mail si parola dumneavoastra, dupa care dati click pe butonul INTRA.
Dupa ce v-ati logat, aveti acces la licitatiile din domeniul la care sunteti abonat.Puteti accesa licitatiile selectate pe domeniul dumneavoastra de activitate.

4. Care sunt avantajele daca te abonezi la www.licitatia.ro ?

1. Beneficiati de experienta noastra de peste 9 ani in domeniul licitatiilor publice.
2. Va oferim o platforma unica si usor de folosit pentru monitorizarea licitatiilor publice.
3. Oferim consultanta si suport abonatilor nostri intre orele 08.30-16.30.
4. Puteti vizualiza textul integral al licitatiei impreuna cu caietele de sarcini.
5. Pentru ca suntem un partener de incredere si gasim intotdeauna solutii la nevoile dumneavoastra.

Ce Facilitati ofera abonatilor Licitatia.ro :

1. Acces la licitatiile publicate in SEAP, Monitorul Oficial VI, BRM, ZIARE.

2. Alerte zilnice pe e-mail cu licitatiile publicate in ziua respectiva.

3. Acces la licitatii din Romania, UE, si la Castigatorii licitatiilor din Romania.

4. Acces la Caiete de sarcini, Documentatii, Textul integral al licitatiilor de achizitii.

5. Acces la RSS pe domenii de activitate.

5. Pot beneficia de o perioada demo pe licitatia.ro?

Pentru detalii referitoare la perioada demo, va rugam sa ne contactati.

6. Daca se pot posta lucrari, oferte de pret, produse pe site.

Pe site-ul www.licitatia.ro aveti ocazia de a organiza, anunta si licitatii private. Pentru aceasta va rugam sa ne trimiteti toate detaliile cu privire la licitatia pe care doriti sa o postati pe site.

Pe site-ul www.licitatia.ro nu se pot publica cataloage de produse sau depune oferte pentru licitatiile in curs. Pentru aceasta trebuie sa accesati situl SEAP.

Blogul LicitatiiSEAP.ro ofera Informatii
Utile cu si despre SEAP/SICAP

(P) Ai nevoie de cont pe SEAP, sau de reinnoire certificat SEAP? Intra pe site-ul : LicitatiiSicap.ro.

(P) Nu ai timp pentru a cauta licitatiile publice? Apeleaza la serviciile de monitorizare licitatii oferite de Licitatia.ro.

Ioana SRL / Tg. Mures, str. Arany Janos nr.13/2 / Jud. Mures, Romania / Telefon Mobil: +40 771 776 766 / web design by Dow Media

×