1:3 RAPORTUL INTRE LICITATII DE VANZARE SI LICITATII DE ACHIZITII

1:3 este raportul dintre numarul licitatiilor de vanzari organizate de executorii judecatoresti, banci, finante si licitatiile de achizitii organizate de institutiile statului. 

 

Mai exact la 3,35 licitatii de achizitii publice se publica 1 licitatie de vanzare, iar tendtinta este in crestere, adica cresc numarul de licitatii publice de vanzare, publicate de Ministerul Finantelor, Lichidator, Banci.

In schimb numarul de licitatii de achiziitii organizate zilnic a ramas constant. Acest lucru denota trendul de reducere a cheltuielilor bugetare inceput de la mijlocul anului trecut, sau lipsa acuta de finante

Facand o analiza a acestor date observam ca din cauza numarului mare de executii silite din anul 2010 traversam o perioada cand din ce in ce mai multi vor sa vanda, crescand astfel oferta de vanzare peste cerere , iar din ce in ce mai  putini vor sa cumpere, ceea ce inseamna ca toti incearca sa tina cat mai mult banii pe care ii au.

  In domeniul licitatiilor se vede clar tendinta  crescatoare numarului de licitatii de vanzare, ca rezultat al executiilor silite.

Probabil ca nu se va ajunge ca in SUA, dar ritmul este destul de alert si ar trebui sa ne ingrijoreze din ce in ce mai mult pe noi toti.

Informatii oferite de  www.licitatia.ro   - Lider in domeniul monitorizarii licitatiilor publice din Romania.

Blogul LicitatiiSEAP.ro ofera Informatii
Utile cu si despre SEAP/SICAP

(P) Ai nevoie de cont pe SEAP, sau de reinnoire certificat SEAP? Intra pe site-ul : LicitatiiSicap.ro.

(P) Nu ai timp pentru a cauta licitatiile publice? Apeleaza la serviciile de monitorizare licitatii oferite de Licitatia.ro.

Ioana SRL / Tg. Mures, str. Arany Janos nr.13/2 / Jud. Mures, Romania / Telefon Mobil: +40 771 776 766 / web design by Dow Media

×