Cât au cheltuit instituţiile publice în 2013 pentru achiziţia de autoturisme noi?

In urma unui studiu realizat de Licitatia.ro, in 2013 s-au atribuit 272 contracte de achizitii publice in categoria autovehicule, cu o valoare totala de 223,6 milioane lei prin care sau achizitionat 3.200 de autovehicule.

Printre Institutiile si companiile care au cumparat autovehicule in 2013 putem enumera Ministerul Sanatatii Publice, C.N.Posta Romana S.A., Societatea Nationala de Transport Gaze Naturale Transgaz SA Medias, Ministerul Afacerilor Externe, Camera Deputatilor.

2.535 autovehicule noi au fost cumparate de autoritatile publice din Bucuresti si Ilfov

In studiul efectuat de Licitatia.ro se poate observa ca judetul in care au fost achizitionate cea mai mare parte din autovehicule a fost  Ilfov, incluzand Bucuresti, unde s-au atribuit 90 de contracte de achizitii publice cu un total de 2.535 autovehicule achizitionate pe parcursul anului 2013.

"0" autovehicule achizitionate in Satu Mare, Salaj si Vaslui.

La polul opus au fost judetele Satu Mare, Salaj si Vaslui autoritatile publice nu s-au inregistrat nici un contract de atribuire pentru achizitia de autovehicule de niciun fel, iar in judetele Olt, Covasna, Ialomita si Galati s-a inregistrat doar cate o achizitie de autovehicule.

Autoturismele, au reprezintat  peste 90% din cererea de autovehicule.

S-au analizat, de asemenea, cerintele mentionate de institutiile publice in documentatia licitatiilor: cea mai mare cautare au fost autoturismele peste 90% din total autovehiculeleor, dupa care SUV-urile, apoi autobuzele si microbuzele. Mai putin s-au cumparat autolaboratoare si ambulante.

5.323.300 euro valoarea celui mare mare contract atribuit in 2013

Contractul cu cea mai mare valoare a fost atribuit de catre Inspectoratul General al Politiei de Frontiera, avand o valoare totala finala de 5,323,300 EUR. Achizitia s-a realizat cu scopul dotarii PFR cu noi autovehicule destinate activitatilor operative de control. Contractul a fost finantat din Fondul pentru Frontierele Externe, parte a Programului general Solidaritatea si gestionarea fluxurilor migratorii. In cadrul acestei licitatii s-au cumparat la lotul 1-autospeciale de patrulare tot-teren-neinscriptionate, iar la lotul 2-autospeciale de munca operativa de oras. Castigatorul acestei licitatii a fost Renault Commercial Roumanie S.R.L. in cazul ambelor loturi.

32.950 RON cel mai mic contract atribuit in 2013

Cea mai mica valoare o are licitatia organizata de Judetul Harghita, publicata in 27.06.2013. Autoritatea contractanta a platit 32,950 RON catre Logistic Sport S.R.L. pentru masina de teren 4x4 si cuadriciclu ATV cu dotari. Mijloacele de transport au fost destinate activitatilor specifice de mentinere si conservare a ariilor protejate necesare în cadrul proiectului Plan de Management Integrat revizuit pe principii N2000 pentru Parcul National Cheile Bicazului-Hasmas.

La realizarea studiului au fost luate in considerare anunturile de atribuire a achizitiilor publice de autovehicule, autocare, autospeciale, autoturisme publicate in perioada ian-dec 2013.

Licitatia.ro este lider in domeniul monitorizarii licitatiilor publice din Romania. Zilnic sunt monitorizate peste 100 de surse si sunt trimise alerte pe e-mail abonatilor sai cu ultimele licitatii aparute pe domenii de activitate.

Blogul LicitatiiSEAP.ro ofera Informatii
Utile cu si despre SEAP/SICAP

(P) Ai nevoie de cont pe SEAP, sau de reinnoire certificat SEAP? Intra pe site-ul : LicitatiiSicap.ro.

(P) Nu ai timp pentru a cauta licitatiile publice? Apeleaza la serviciile de monitorizare licitatii oferite de Licitatia.ro.

Ioana SRL / Tg. Mures, str. Arany Janos nr.13/2 / Jud. Mures, Romania / Telefon Mobil: +40 771 776 766 / web design by Dow Media

×