Ce parere au participantii la licitatiile publice despre platforma online e-licitatie.ro ?

grafic1-300x180sursa foto: finantare.ro

Impactul derularii licitatiilor publice prin platform online e-licitatie asupra coruptia, birocratiei, accesul la informatii dar si asupra cresterii economice a tarii si a crearii de noi locuri de munca, sunt doar cateva din aspectele analizate in prezentul sondaj desfasurat de site-ul licitatia.ro in luna mai pe toti utilizatorii sai.

Evaluarea sistemului e-licitatie.ro a adus la lumina atat punctele forte a acestui sistem cat si deficientele lui, despre care, respondentii nu s-au ferit sa le faca cunoscute fiind buni cunoscatori ai procedurilor de participare si de atribuire a contractelor.

Una dintre problemele cu care se confrunta participantii este lipsa informatiilor, 29 % considera ca in momentul in care doresc sa participe la o procedura de achizitie nu sunt facute public suficiente date, fiind intarit de un alt aspect deranjant pentru ofertanti, si anume, birocratia, care este considerata ridicata pentru 20% dintre cei chestionati.

Cu toate acestea, 48 % dintre cei chestionati considera ca la ora actuala nu exista un sistem mai eficient de derulare a licitatiilor publice decat e-lictatie.ro.

In ceea ce priveste impactul asupra mediului economic, in aspecte precum, influenta asupra crearii de noi locuri de munca, 35,8 % au considerat a fi un nivel mediu de influenta in timp de 20 % au considerat a fi un nivel slab.

In atribuirea contractelor de achizitii publice, criteriile cele mai relevante potrivit celor chestionati ar fi: cel mai bun raport calitate/pret, oferta cea mai buna din punct de vedere tehnic si cea mai inovativa oferta.

La chestionar, au participat respondenti cu studii universitare in proportie de 90%, cu varste cuprinde intre 30 si 50 de ani, 60 % fiind de sex masculin.

Prin urmare, desi principii, precum transparenta, si, egalitatea sanselor la castigarea licitatiilor promovate de SEAP nu sunt indeplinite in opinia participantilor la licitatii, sistemul SEAP ramane pana la urma cea mai buna varianta, la ora actuala, in atribuirea contractelor de achizitii publice.

Blogul LicitatiiSEAP.ro ofera Informatii
Utile cu si despre SEAP/SICAP

(P) Ai nevoie de cont pe SEAP, sau de reinnoire certificat SEAP? Intra pe site-ul : LicitatiiSicap.ro.

(P) Nu ai timp pentru a cauta licitatiile publice? Apeleaza la serviciile de monitorizare licitatii oferite de Licitatia.ro.

Ioana SRL / Tg. Mures, str. Arany Janos nr.13/2 / Jud. Mures, Romania / Telefon Mobil: +40 771 776 766 / web design by Dow Media

×