Firmele care depun la o licitaţie publică acelaşi preţ cel mai scăzut şi nu pot fi departajate nici după noua ofertă nu vor mai fi întrebate dacă acceptă să împartă contractul, variantă care urma să fie introdusă de stat, experţii Guvernului constatând că operaţiunea e imposibilă juridic în România. Proiectul iniţiat în vara acestui an stabilea că firmele care se înscriu, la o licitaţie publică, cu acelaşi preţ cel mai scăzut şi nu pot fi departajate nici după ce prezintă o nouă propunere financiară vor fi întrebate de către instituţia de stat care atribuie contractul dacă acceptă să împartă acest contract înainte ca procedura să fie anulată, în cazul în care împărţirea este posibilă.
Autorităţile au decis însă acum să revină asupra acestei propuneri şi au elaborat un nou proiect care stabileşte că, dacă firmele care au prezentat acelaşi preţ cel mai scăzut nu pot fi departajate nici după ce depun o nouă ofertă, licitaţia va fi obligatoriu anulată, cu argumentul că încheierea contractului este imposibilă, fără ca firmele în cauză să mai fie întrebate dacă acceptă să împartă contractual.
Sursa : www.mediafax.ro
Vizualizaţi cele mai mari contracte derulate la ora actuală la noi în ţară pe Licitatia.ro – este cel mai bun site de monitorizare a licitaţiilor de pe piaţa din România, cu un rulaj zilnic de peste 1000 de licitaţii publice.
(P) Ai nevoie de cont pe SEAP, sau de reinnoire certificat SEAP? Intra pe site-ul : LicitatiiSicap.ro.
(P) Nu ai timp pentru a cauta licitatiile publice? Apeleaza la serviciile de monitorizare licitatii oferite de Licitatia.ro.
Ioana SRL / Tg. Mures, str. Arany Janos nr.13/2 / Jud. Mures, Romania / Telefon Mobil: +40 771 776 766 / web design by Dow Media