Certificatul Digital SEAP a Expirat?

Certificatul Digital SEAP a Expirat? Certificatul Digital SEAP are o valabilitate de doi ani, iar la sfârșitul celor doi ani, înainte de expirare, acesta trebuie reînnoit, în caz contrar utilizatorul nu mai poate depune o oferta la anunțurile de licitații publice si nici folosi contul de pe SEAP pentru a publica o licitatie. Dacă nu a fost reînnoit la timp, e necesară o procedură de tip: Recuperare Certificat Digital SEAP.

Certificatul Digital SEAP reprezintă o modalitate sigură și autentică de participare la procedurile de achiziții publice electronice. El conferă utilizatorilor platformei SEAP acces la platforma și le permite să își depună ofertele într-un mediu virtual securizat. Cu toate acestea, certificatul digital are o valabilitate limitată de 24 de luni, iar reînnoirea sa devine imperativă pentru a asigura continuitatea participării în cadrul licitațiilor publice.

Certificatul Digital SEAP a Expirat? Procesul de Reînnoire a Certificatului Digital SEAP presupune parcurgerea unei serii de etape:

1. Accesarea Platformei SEAP

Primul pas constă în accesarea platformei electronice SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) utilizând certificatul digital existent. Autentificarea este esențială pentru a începe procesul de reînnoire.

2. Verificarea Stării Certificatului

În secțiunea dedicată certificatului, furnizorii vor găsi informații despre data expirării. Este crucial să țineți cont de această dată pentru a planifica reînnoirea înainte de expirare.

3. Actualizarea Informațiilor de Identificare

În etapa următoare, furnizorii trebuie să actualizeze și să verifice informațiile de identificare asociate cu certificatul. Este important să furnizați date corecte și actualizate pentru a asigura autenticitatea și validitatea certificatului.

4. Preluarea Formularului de Reînnoire

Platforma SEAP oferă un formular dedicat pentru reînnoirea certificatului. Furnizorii trebuie să completeze cu atenție toate câmpurile obligatorii și să furnizeze documentele necesare în concordanță cu cerințele platformei.

5. Verificarea și Aprobarea Cererii

După completarea formularului, cererea de reînnoire va fi supusă unei verificări administrative. Autoritățile SEAP vor examina informațiile furnizate și documentele atașate pentru a se asigura că toate cerințele sunt îndeplinite.

6. Emiterea Noului Certificat Digital

Odată ce cererea este aprobată, furnizorii vor primi noul certificat digital cu o perioadă de valabilitate actualizată. Este esențial să descărcați și să instalați noul certificat pentru a continua participarea la licitațiile electronice.

7. Testarea Funcționalității

Înainte de a participa la licitații sau alte proceduri, este recomandat să testați funcționalitatea noului certificat pe platforma SEAP pentru a vă asigura că totul funcționează corespunzător.

Ce faci dacă nu la-i reînnoit la timp?

Singura posibilitate de a accesa din nou SEAP-ul este Recuperarea Certificatului SEAP.

Blogul LicitatiiSEAP.ro ofera Informatii
Utile cu si despre SEAP/SICAP

(P) Ai nevoie de cont pe SEAP, sau de reinnoire certificat SEAP? Intra pe site-ul : LicitatiiSicap.ro.

(P) Nu ai timp pentru a cauta licitatiile publice? Apeleaza la serviciile de monitorizare licitatii oferite de Licitatia.ro.

Ioana SRL / Tg. Mures, str. Arany Janos nr.13/2 / Jud. Mures, Romania / Telefon Mobil: +40 771 776 766 / web design by Dow Media

×