Companiile participante la licitatii obligate sa ateste ca nu au datorii fata de subcontractanti

Potrivit declaratiei acordate de Ministerul Energiei, IMM-urilor si Mediului de Afaceri Catalin Beciu, firmele care participa la licitatiile pe bani publici vor fi obligate sa prezinte procese verbale care sa ateste ca si-au platit, in trecut, subcontractantii.

Acesta a precizat ca astfel se vor elimina situatiile in care firmele care castiga licitatii publice, avansand cele mai mici preturi, nu platesc ulterior subcontractorii, iar cine nu are acest proces verbal, nu poate participa la licitatie.

Pentru a putea participa la o licitatie trebuie sa arate ca a avut lucrari similare si a platit subcontractantii in totalitate.

El a precizat ca i-a trimis in acest sens o adresa presedintelui Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice, care l-a asigurat ca intr-o lege aflata in pregatire vor fi cuprise aceste prevederi. Potrivit lui Beciu, legea va fi adoptata in circa trei luni.

Sursa: hotnews.ro

Licitatia.ro- de peste 10 ani lider in domeniul monitorizarii licitatiilor publice.

Blogul LicitatiiSEAP.ro ofera Informatii
Utile cu si despre SEAP/SICAP

(P) Ai nevoie de cont pe SEAP, sau de reinnoire certificat SEAP? Intra pe site-ul : LicitatiiSicap.ro.

(P) Nu ai timp pentru a cauta licitatiile publice? Apeleaza la serviciile de monitorizare licitatii oferite de Licitatia.ro.

Ioana SRL / Tg. Mures, str. Arany Janos nr.13/2 / Jud. Mures, Romania / Telefon Mobil: +40 771 776 766 / web design by Dow Media

×