Compartimentul de informare publică şi Relaţii cu presa al Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale

Incepand cu data de 15 octombrie 2009, Agentia pentru Serviciile Societatii Informationale a implementat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) noi facilitati pentru autoritati contractante si operatori economici, utilizatori ai www.e-licitatie.ro. Astfel, in cazul procedurilor desfasurate online sau offline cu faza finala de licitatie electronica, autoritatile contractante vor avea posibilitatea de a selecta moneda (RON, EURO, USD) in care operatorii economici vor depune ofertele de pret in momentul definirii anuntului de participare, respectiv invitatiei de participare. Incepand cu aceasta data, la definirea etapei finale de licitatie electronica, autoritatile contractante vor putea opta atat pentru introducerea pasului minim de licitare, cat si pentru prelungirea perioadei de licitare a ultimei runde. In etapa finala de licitatie electronica, introducerea pasului minim de licitare de catre autoritatea contractanta va obliga operatorii economici sa isi imbunatateasca oferta cu cel putin valoarea pasului de licitare. Valoarea pasului de licitare va fi stabilita de autoritatea contractanta ce isi initiaza procedura de achizitie publica finalizata printr-o etapa finala de licitatie electronica. Pasul de licitare se va calcula in functie de valoarea estimata mentionata de autoritatea contractanta in cazul in care procedura se finalizeaza prin incheierea unui contract de achizitie publica si in functie de valoarea pretului unitar, in cazul in care procedura se finalizeaza prin incheierea unui acord cadru. Prelungirea perioadei de licitare va fi posibila tot la alegerea autoritatii contractante, in ultima runda de licitare, va fi aplicata dupa expirarea timpului alocat perioadei de licitare al ultimei runde si numai in conditiile in care intr-un interval prestabilit al ultimei runde din faza finala de licitatie electronica s-a modificat ocupantul primei pozitii in clasament. Informatiile cu privire la valoarea pasului de licitare si posibilitatea de prelungire a ultimei runde vor fi cuprinse in detaliul licitatiei electronice publicate cat si in invitatia de participare la aceasta etapa transmisa prin mijloace electronice.

Sursa SEAP

Blogul LicitatiiSEAP.ro ofera Informatii
Utile cu si despre SEAP/SICAP

(P) Ai nevoie de cont pe SEAP, sau de reinnoire certificat SEAP? Intra pe site-ul : LicitatiiSicap.ro.

(P) Nu ai timp pentru a cauta licitatiile publice? Apeleaza la serviciile de monitorizare licitatii oferite de Licitatia.ro.

Ioana SRL / Tg. Mures, str. Arany Janos nr.13/2 / Jud. Mures, Romania / Telefon Mobil: +40 771 776 766 / web design by Dow Media

×