Conditii de neindeplinit pentru firmele romanesti la licitatia pentru cumpararea de trenuri

Ca reacţie la scrisoarea deschisă publicată de oficialii producătorului de vagoane Astra Vagoane Călători din Arad, ce menţionau că nicio firmă românească nu poate participa la această licitaţie din cauza condiţiilor  imposibil de îndeplinit, oficialii companiei Metrorex susţin că nu sunt discriminatorii criteriile de calificare şi selecţie din procedura de achiziţie de trenuri noi de metrou pentru magistrala 5, Drumul Taberei-Pantelimon.

Metrorex cere firmelor care vor să intre în licitaţia pentru 51 de trenuri ca media cifrei de afaceri pe ultimii trei ani să fie de 340 mil. euro. Doar cinci companii din România, dar din alt domeniu de activitate, îndeplinesc această cerinţă. Nicio companie din domeniul producţiei de material rulant nu îndeplineşte singură această condiţie. Contractul pe care vrea Metrorex să îl atribuie are o valoare de 440 de milioane de euro.

Directorul general al Metrorex susţine că  în cazul unui acord-cadru, legislaţia în domeniul achiziţiilor publice prevede că valoarea cifrei de afaceri a operatorului economic, realizată în ultimii trei ani, impusă ca cerinţă minimă de calificare, trebuie raportată la valoarea estimată a celui mai mare contract subsecvent, neputând depăşi dublul acesteia.

Sursa : www.zf.ro

Licitatia.ro monitorizeaza zilnic licitatiile publice si trimite alerte pe e-mail cu licitatiile noi aparute.

Blogul LicitatiiSEAP.ro ofera Informatii
Utile cu si despre SEAP/SICAP

(P) Ai nevoie de cont pe SEAP, sau de reinnoire certificat SEAP? Intra pe site-ul : LicitatiiSicap.ro.

(P) Nu ai timp pentru a cauta licitatiile publice? Apeleaza la serviciile de monitorizare licitatii oferite de Licitatia.ro.

Ioana SRL / Tg. Mures, str. Arany Janos nr.13/2 / Jud. Mures, Romania / Telefon Mobil: +40 771 776 766 / web design by Dow Media

×