Constructiile si Serviciile domina piata achizitiilor publice

 

Una din 3 licitatii de achizitii este o licitatie din domeniul Constructiilor, asa arata cel mai recent studiul facut de licitatia.ro privind cererea din sectorul public din primele 6 luni ale anului 2013.

Licitatiile publice din domeniul constructiilor domina piata cererii de achizitii publice cu o pondere de 33% fata de totalul licitatiilor publicate. Aici intra licitatiile de achizitii lucrari de constructii, reparatii, intretineri, lucrari de instalatii, materiale de constructii, lucrari de drumuri si poduri si autostrazi.

Pe locul 2, dupa sectorul constructiilor, este sectorul serviciilor, cu o cota de 27% din totalul licitatiilor. Putem observa o dezvoltare a acestui sector in ultimii ani prin cresterea cererii de servicii pe piata achizitiilor publice.

Cele mai cautate servicii in achizitiile publice ale statului sunt cele de curatenie, salubrizare, servicii financiare si de asigurare, publicitate si consultanta.

s2.ziareromania.ro

*Perioada analizata "01.01.13-30.06.13" - Au fost analizate doar licitatiile de achizitii publice. Nu au fost incluse cumpararile directe.

Licitatiile publice din domeniul IT si cel Medical au cate 8% din totalul achizitiilor publicate.

Achizitiile de Auto au scazut in ultimii ani ajungand sa aiba o cota de doar 4% din totalul licitatiilor, si aici jumate din licitatii sunt de achizitii piese, service, reparatii si intretinere auto.

O cota de 4% au si cererile de achizitii publice din categoria petrol si gaze aici fiind incluse atat licitatiile publice de achizitii produse petroliere cat si produse chimice si coloranti.

Achizitia de Mobilier are o pondere de doar 2% din totalul cererii din secorul public, aceasta cerere mentinanduse constanta in ultimii 2 ani.

In categoria Alte Produse cu o cota de 14%, au fost incluse produsele alimentar, textile, echipamente de protectie, echipamnete de laborator etc.

Licitatia.ro - lider in domeniul Monitorizarii Licitatiilor Publice din Romania!

Facilitati oferite abonatilor www.licitatia.ro:

  1. Acces la toate licitatiile publicate in SEAP, Monitorul Oficial VI, BRM, ZIARE.
  2. Alerte zilnice pe e-mail cu toate licitatiile publicate in ziua respectiva.
  3. Acces la licitatii din Romania, UE, si la Castigatorii licitatiilor din Romania.
  4. Acces la Caiete de sarcini, Documentatii, Textul integral al licitatiilor de achizitii.
  5. Serviciu suport online pentru abonati

Alertele zilnice trimise contin informatii personalizate, ceea ce ofera o imagine de ansamblu asupra posibilitatilor de crestere persoanelor din conducere, astfel putand sa filtreze informatiile care sunt importante cu adevarat si luarea deciziilor rapid si corect.

Sursa: http://www.ziare.com/afaceri/licitatii/constructiile-si-serviciile-domina-piata-achizitiilor-publice-1250012

Blogul LicitatiiSEAP.ro ofera Informatii
Utile cu si despre SEAP/SICAP

(P) Ai nevoie de cont pe SEAP, sau de reinnoire certificat SEAP? Intra pe site-ul : LicitatiiSicap.ro.

(P) Nu ai timp pentru a cauta licitatiile publice? Apeleaza la serviciile de monitorizare licitatii oferite de Licitatia.ro.

Ioana SRL / Tg. Mures, str. Arany Janos nr.13/2 / Jud. Mures, Romania / Telefon Mobil: +40 771 776 766 / web design by Dow Media

×