Cresteri pe piata de mobilier in 2013

Desi incepand cu anul 2008 volumul productiei de mobila in Romania a scazut constant, specialistii din industrie preconizeaza o crestere pe piata de mobilier in 2013, vorbind despre o evolutie pozitiva in termeni de scadere a importurilor si crestere a pietei interne.

In 2013, jucatorii din industria mobilei iau totusi în calcul cresterea afacerilor, punandu-si sperantele si in revenirea consumului intern.

Mobila autohtona a avut putina cautare printre consumatorii romani

Exporturile de mobila din Romania au atins in ultimii ani maximul istoric, si vor continua sa creasca in 2013, principalele destinatii ale mobilierului romanesc fiind Germania, Franta, Italia, Marea Britanie si Olanda. Pe piata interna de mobilier insa, consumul a scazut direct proportional cu cresterea importurilor – situatie deloc favorabila producatorilor romani.

Anii de criza au afectat industria mobilei din Romania, desi acest domeniu se bazeaza pe un fond forestier divers si o experienta indelungata. "Criza economica din 2008-2009 a afectat foarte mult productia de mobilier. Consumul de pe piata locala a scazut foarte mult.” – declara in ultimul trimestru al anului 2012 Mihai Toma, secretarul general al Asociatiei Clubul Roman de Mobila (ACRM).

Situatia economica dificila a ultimilor ani a determinat in 2012 un numar de 27 de firme din domeniu sa-si uneasca fortele in vederea cresterii vanzarilor, infiintand asociația sus-numită.

Licitatia.ro – o oportunitate pentru firmele producatoare de mobilier

In prezent, in Romania exista peste 2.000 de producatori de mobilier. In asteptarea renasterii apetitului cumparatorilor pentru mobilier, firmele producatoare din aceasta industrie – una dintre cele mai vechi din economia locala, isi indreapta atentia catre licitatiile publice din domeniu, o reala sansa de crestere a vanzarilor in 2013.

In mod constant, prin intermediul licitatia.ro, jucatorii din industria de mobilier au acces atat la o privire de ansamblu asupra proiectelor importante existente pe piata, cat si la informatii complete asupra fiecarei achizitie publica din acest domeniu.

Oportunitati licitatia.ro

Accesul la pitch-urile de pe piata de mobilier este posibil prin intermediul platformei eficiente de monitorizare a diverselor surse in care sunt publicate zilnic anunturi.

Oportunitati achizitii publice – Licitatii mobilier urban

Oportunitati achizitii publice – Licitatii mobilier

Oportunitati achizitii publice – Licitatii aparate de uz casnic

Utilitatea unui abonament licitatia.ro

Un abonament la serviciile licitatia.ro va permite:

  • vizualizarea alertelor expediate zilnic prin e-mail

  • accesul nelimitat la toate licitatiile din domeniu

  • selectia prealabila a licitatiilor din domeniu

  • vizualizarea textului complet al licitatiei si al caietului de sarcini

Despre Ioana SRL

Licitatia.ro - este lider in domeniul Monitorizarii Licitatiilori Publice din Romania!

Zilnic monitorizam toate Licitatiile Publice din Romania si trimitem abonatilor nostri alerte personalizate pe e-mail cu licitatiile din domeniu lor de activitate.

Blogul LicitatiiSEAP.ro ofera Informatii
Utile cu si despre SEAP/SICAP

(P) Ai nevoie de cont pe SEAP, sau de reinnoire certificat SEAP? Intra pe site-ul : LicitatiiSicap.ro.

(P) Nu ai timp pentru a cauta licitatiile publice? Apeleaza la serviciile de monitorizare licitatii oferite de Licitatia.ro.

Ioana SRL / Tg. Mures, str. Arany Janos nr.13/2 / Jud. Mures, Romania / Telefon Mobil: +40 771 776 766 / web design by Dow Media

×