Cum se trucau licitatiile publice in Italia

Politia italiana a anuntat marti ca a descoperit intr-o localitate din Campagna un ingenios sistem de coruptie: un laparoscop cu care erau trucate ofertele, in schimbul unui comision de 7%.

Laparoscopul este un instrument dotat cu o camera miniaturala, folosit de chirurgi. Acesta era introdus in plicurile cu oferte pentru a cunoaste in avans continuturile lor.

Presedintele comisiei de atribuire a contractelor publice din localitate, Angelo Mancini, putea astfel sa favorizeze firmele care ii dadeau mita, fixata la 7% din valoarea lucrarilor, informandu-le ce oferte e depus concurenta pentru a-si putea alinia plicurile.

In momentul deschiderii ofertelor, nimeni nu isi putea da seama ca licitatiile au fost trucate.

Carabinierii din localitatea Benevento, care supravegheau activitatea unor firme in cadrul unui alt dosar, au descoperit ingeniosul sistem si l-au arestat pe Angelo Mancini, alaturi de zece directori de companii.

Anchetatorii au confiscat bunuri imobiliare in valoare de peste un milion si 250.000 de euro cash, dintre care 140.000 ascunsi sub o saltea.

Proiectele de licitatii publice aveau o valoare cuprinsa intre 600.000 de euro si 5 milioane de euro.

Sursa: hotnews.ro

Intrati pe licitatia.ro si aflati ultimele oportunitati de afacere existente pe piata.

Blogul LicitatiiSEAP.ro ofera Informatii
Utile cu si despre SEAP/SICAP

(P) Ai nevoie de cont pe SEAP, sau de reinnoire certificat SEAP? Intra pe site-ul : LicitatiiSicap.ro.

(P) Nu ai timp pentru a cauta licitatiile publice? Apeleaza la serviciile de monitorizare licitatii oferite de Licitatia.ro.

Ioana SRL / Tg. Mures, str. Arany Janos nr.13/2 / Jud. Mures, Romania / Telefon Mobil: +40 771 776 766 / web design by Dow Media

×