De ce sa participati la licitatii publice?

Participarea la licitatii publice creeaza mediul ideal pentru a va dezvolta afacerea profitand de cele mai bune momente in care ceilalti dispun de bani si au nevoie de produsele, lucrarile ori serviciile dumneavoastra. O afacere de success este aceea in care managerii identifica si totodata profita de oportunitatile existente pe piata.

Mai jos, va prezentam raspunsurile la cele mai importante intrebari legate de achizitiile publice.

Ce este procesul de achizitii publice?

Acesta reprezinta ansamblul activitatilor ce se intreprind pentru atribuirea, incheierea si indeplinirea unui contract de achizitie publica prin care se dobandesc produse, lucrari sau servicii.

Ce este contractual de achizitie publica?

Acesta este un act juridic cu titlu oneros, incheiat in dorma scrisa, intre autoritatea contractanta si contractant. Poate fi vorba despre un contract de furnizare produse, servicii sau lucrari.

Cine este autoritatea contractanta?

Aceasta este oricare autoritate publica, institutie publica de interes local sau general – autonoma sau aflata in subordinea unei autoritati publice, persoana juridica – infiintata pentru a desfasura activitati de interes public fara caracter commercial, ori persoana juridica de drept privat – care desfasoara activitati relevate in unul dintre sectoarele de utilitati publice – apa, energie, transporturi si telecomunicatii.

Cine este contractant?

Acesta este orice persoana fizica sau juridica caruia in calitate de furnizor, executant sau prestator i s-a atribuit un contract de achizitie publica.

Care este obiectul actiunii contractului?

Acesta poate fi: unul sau mai multe produse, unul sau mai multe servicii, una sau mai multe lucrari de constructii.

In ceea ce priveste achizitiile publice, efortul de cautare al unei persoane care doreste sa participe la licitatii - este minim, intrucat exista mijloacele necesare care inlesnesc acest proces. Spre exemplu, prin intermediul licitatia.ro nu trebuie decat sa alegeti licitatiile corespunzatoare domeniului de activitate al firmei dumneavoastra, sa le urmariti si sa participati. Anunturile va furnizeaza toate informatiile necesare: autoritatea contractanta, procedura utilizata, valoarea estimata, etc.

Achizitiile publice sunt oportunitati excelente de a vinde institutiilor finantatate din bugete publice care doresc sa achizitioneze bunurile sau serviciile pe care compania dvs. le poate oferi. Astfel, informandu-va zilnic si participand la licitatii publice, veti vinde mai mult.

Blogul LicitatiiSEAP.ro ofera Informatii
Utile cu si despre SEAP/SICAP

(P) Ai nevoie de cont pe SEAP, sau de reinnoire certificat SEAP? Intra pe site-ul : LicitatiiSicap.ro.

(P) Nu ai timp pentru a cauta licitatiile publice? Apeleaza la serviciile de monitorizare licitatii oferite de Licitatia.ro.

Ioana SRL / Tg. Mures, str. Arany Janos nr.13/2 / Jud. Mures, Romania / Telefon Mobil: +40 771 776 766 / web design by Dow Media

×