Garantie de buna executie

Garantie de buna executie a lucrărilor publice este un instrument esențial pentru asigurarea calității și conformității proiectelor de construcții și infrastructură.

Aceasta implică un angajament contractual între beneficiarul lucrării și antreprenor(ofertant), prin care se garantează că lucrarea va fi realizată în conformitate cu standardele stabilite și că eventualele abateri sau probleme vor fi remediate într-un anumit interval de timp.

Garantie de buna executie a lucrărilor publice este de o importanță crucială în contextul investițiilor și dezvoltării infrastructurii în România.

Aceasta oferă un nivel de protecție beneficiarului, asigurându-l că lucrarea va fi finalizată în conformitate cu cerințele și specificațiile contractuale.

De asemenea, garanție de bună executie motivează antreprenorii să execute lucrările cu atenție și profesionalism, având în vedere că vor fi ținuți responsabili pentru eventualele abateri sau întârzieri.

În general, garanția de bună executie a lucrărilor publice în România este de 5 ani, conform legislației în vigoare.

Acest termen este stabilit pentru a permite beneficiarului să remedieze orice deficiență sau problemă apărută în timpul perioadei de garanție.

Operatorul economic(ofertantul) are responsabilitatea de a rezolva aceste deficiențe într-un interval rezonabil de timp, conform prevederilor contractuale.

În cazul în care beneficiarul(autoritatea contractanta) constată abateri sau probleme în lucrarea executată, acesta trebuie să notifice imediat antreprenorul.

Ofertantul are obligația de a efectua o inspecție a lucrării și de a remedia deficiențele identificate într-un interval de timp rezonabil.

Dacă operatorul economic nu acționează în mod corespunzător sau nu respectă termenele de remediere, beneficiarul poate solicita despăgubiri sau chiar rezilierea contractului.

În Romania responsabile pentru control sunt autoritățile publice, precum Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) și Inspectoratele de Stat în Construcții, au un rol important în supravegherea și aplicarea garanției de bună executie.

Aceste instituții asigură respectarea legislației în domeniul achizițiilor publice și monitorizează modul în care operatorii economici (ofertantii) își îndeplinesc obligațiile contractuale.

Pentru a depune dovada achitarii in SEAP / SICAP este nevoie sa aveti un cont valid, pentru mai multe informatii sau proceduri in seap/ sicap nu ezitati sa ne contactati.

Consultantii nostri sunt gata sa raspunda la intrebarile dvs. si sa parcurga, pentru dumneavoastra, toate procedurile necesare in SEAP : Click aici!

Blogul LicitatiiSEAP.ro ofera Informatii
Utile cu si despre SEAP/SICAP

(P) Ai nevoie de cont pe SEAP, sau de reinnoire certificat SEAP? Intra pe site-ul : LicitatiiSicap.ro.

(P) Nu ai timp pentru a cauta licitatiile publice? Apeleaza la serviciile de monitorizare licitatii oferite de Licitatia.ro.

Ioana SRL / Tg. Mures, str. Arany Janos nr.13/2 / Jud. Mures, Romania / Telefon Mobil: +40 771 776 766 / web design by Dow Media

×