Hidroelectrica vinde prin licitatie cu strigare un lot de 88 de microhidrocentrale

Hidroelectrica demareaza procesul de vanzare, intr-o prima etapa, a unui lot de 88 de microhidrocentrale, prin licitatie publica cu strigare, conform unei hotarari a Adunarii Generale a Actionarilor din 13 martie 2013, informeaza compania. Procesul de vanzare se va desfasura in etape, incepand cu luna iunie 2013. Dupa cum a anuntat administratorul judiciar al companiei, Remus Borza, in total vor fi scoase la vanzare 158 de microhidrocentrale.

orza sustine ca se pot obtine intre 150 si 200 milioane de euro din vanzarea microhidrocentralelor. "Ele se vor vinde in perioa iiuie -septembrie. Speram sa sa obtinem in jur de 150 de milioane-200 milioane euro", a declarat, saptamana trecuta, Remus Borza.

Acesta sustine ca sunt scoase la vanzare pe motiv ca ar fi "ineficiente in exploatare".

Borza a declarat in ianuarie pentru HotNews ca Hidroelectrica va organiza in perioada urmatoare licitatii internationale in vederea vanzarii celor 162 de  microhidrocentrale pe care le detine. De asemenea, a mai afirmat ca pentru a deveni cat de cat rentabile si pentru a beneficia de schema de ajutor prin  certificatele verzi ar fi necesare investitii in retehnologizare de circa 1,5 milioane euro /MW, bani de care Hidroelectrica nu ar dispune.

Borza a mai spus ca iesirea companiei din insolventa la data de 26 iunie depinde si de vanzarea acestor bunuri.  Practic, una dintre  conditiile iesirii din insolventa este ca Hidroelectrica sa obtina lichiditati de peste 150 de milioane de euro.

Sursa: http://economie.hotnews.ro

Blogul LicitatiiSEAP.ro ofera Informatii
Utile cu si despre SEAP/SICAP

(P) Ai nevoie de cont pe SEAP, sau de reinnoire certificat SEAP? Intra pe site-ul : LicitatiiSicap.ro.

(P) Nu ai timp pentru a cauta licitatiile publice? Apeleaza la serviciile de monitorizare licitatii oferite de Licitatia.ro.

Ioana SRL / Tg. Mures, str. Arany Janos nr.13/2 / Jud. Mures, Romania / Telefon Mobil: +40 771 776 766 / web design by Dow Media

×