IMM-urile nu mai beneficiaza de „discriminarea pozitiva” la achizitiile publice

Guvernul Ciolos a eliminat luni facilitatea prin care IMM-urile beneficiau de reduceri de 50% pentru criteriile legate de cifra de afaceri, de garantia pentru participare si de garantia de buna executie, cerute in achizitiile publice de bunuri, servicii si lucrari. Astfel ca ele vor trebui sa vina la licitatii publice in aceleasi conditii precum toti ceilalti participanti.

Guvernul a adoptat ieri o ordonanta de urgenta care abroga, din Legea 346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii interprinderilor mici si mijlocii, prevederea prin care IMM-urile beneficiau de reduceri cu 50% pentru criteriile legate de cifra de afaceri, de garantia pentru participare si garantia de buna executie, cerute in achizitiile publice de bunuri, servicii si lucrari.

Comisia Europeana a considerat, potrivit guvernului, ca aceasta facilitate inseamna „discriminare pozitiva” si, prin abrogarea articolului amintit, IMM-urile trebuie de aici inainte sa participe la procedurile de atribuire a contractelor de achizitii publice si a contractelor de concesiune de lucrari si servicii in aceleasi conditii ca si ceilalti operatori economici.

(Sursa: zf.ro, I.Anghel, 20.09.2016)

Licitatia.ro– cel mai bun site de monitorizare a licitatiilor publice. Va informam zilnic pe adresa de mail cu cele mai noi licitatii pe domeniul dvs. de activitate.

Blogul LicitatiiSEAP.ro ofera Informatii
Utile cu si despre SEAP/SICAP

(P) Ai nevoie de cont pe SEAP, sau de reinnoire certificat SEAP? Intra pe site-ul : LicitatiiSicap.ro.

(P) Nu ai timp pentru a cauta licitatiile publice? Apeleaza la serviciile de monitorizare licitatii oferite de Licitatia.ro.

Ioana SRL / Tg. Mures, str. Arany Janos nr.13/2 / Jud. Mures, Romania / Telefon Mobil: +40 771 776 766 / web design by Dow Media

×