Investitii in infrastructura romaneasca

 

 

 

Berlin / Schönefelder Kreuz

Turcia se afla printre tarile cu volumul cele mai mare de lucrari publice aflate in faza de proiect, sau pe cale de realizare.

Proiectele turcesti cuprind construirea unui al treilea pod peste Bosfor ( care va fi realizat de societatea italiana Astaldi); a unui al treilea aeroport pe malul siatic al Bosforului, care ar trebui sa devina cel mai mare din lume, cu 150 de milioane de pasageri pe an, construirea mega spitalului "Etlik", cu 3.566 de paturi, unde vor lucra 20.000 de persoane (societatea va fi
tot Astaldi) si a canalului Istanbul, care va fi construit paralel cu  Bosforul şi care va avea o lungime de 50 de kilometri (mai mult decat Canalul de Suez) care va porni din Marea Neagră pentru a ajunge în Marea Marmara.

Se estimeaza ca  intr-un deceniu Ankara va cheltui 250 miliarde de dolari pentru infrastructura.

Potrivit unui studiu realizat de Forumul Economic Mondial anul acesta, Romania se plaseaza pe locul 100 in ceea ce priveste infrastructura, aceasta pozitie nu este una dintre cele mai bune, iar acest lucru probabil ca ar trebui sa indemne statul roman sa ia exemplul Turciei .

De la inceputul anului si pana acum pe site-ul licitatia.ro au fost publicate un numar de 322 de licitatii publice pe infrastructura, 316 au fost atribuite si doar 6 sunt inca in desfasurare.

Licitatia.ro sustine investitiile in infrastructura si dezvoltarea economiei romanesti prin finantari !

 

Blogul LicitatiiSEAP.ro ofera Informatii
Utile cu si despre SEAP/SICAP

(P) Ai nevoie de cont pe SEAP, sau de reinnoire certificat SEAP? Intra pe site-ul : LicitatiiSicap.ro.

(P) Nu ai timp pentru a cauta licitatiile publice? Apeleaza la serviciile de monitorizare licitatii oferite de Licitatia.ro.

Ioana SRL / Tg. Mures, str. Arany Janos nr.13/2 / Jud. Mures, Romania / Telefon Mobil: +40 771 776 766 / web design by Dow Media

×