Investitii masive in modernizarea cailor ferate pe anul 2014

cale_ferata

Compania Naţională de Căi Ferate din România a scos la licitaţie în ultimele zile, în cadrul a două proceduri diferite de achiziţie publică, lucrări de reparaţie a 140 de kilometri de cale ferată, la o valoare estimativă a lucrărilor de 2 miliarde de euro, fără TVA.În medie, modernizarea unui kilometru de cale ferată – astfel încât trenurile de călători să poată ajunge la o viteză de circulaţie de 160 de kilometri la oră – va ajunge să coste 16-17 milioane de euro.

Suma este aproximativ cea plătită de stat pentru construirea de către Bechtel a unui kilometru din autostrada Transilvania şi dublul sumei maxime plătite pentru un kilometru de autostradă situat între Nădlac şi Sibiu. Una dintre procedurile anunţate zilele trecute de către CFR SA presupune modernizarea a 80,8 kilometri de cale ferată în judeţul Arad. Proiectul a fost împărţit în două loturi, cu o valoare totală estimată la 4,71 miliarde lei (1,04 miliarde euro), cu TVA. Lucrările sunt incluse în proiectul de reabilitare a liniei de cale ferată Frontieră - Curtici - Simeria (componentă a Coridorului IV Pan-European), finanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Transport. În urmă cu aproximativ 10 zile, CFR SA a lansat şi procedurile pentru reabilitarea altor 60 km de cale ferată, în judeţul Hunedoara, proiectul estimat la 1,2 miliarde euro, cu TVA, fiind tot parte a liniei de cale ferată Frontieră - Curtici - Simeria.

sursa:romanialibera.ro

Pe site-ul licitatia.ro de la inceputul anului si pana in prezent au fost monitorizate peste 50 de licitatii din domeniul reparatii cai ferate, drumuri si poduri, constructii si intretineri de drumuri si poduri, tuneluri, lucrari marcaje rutiere. Pentru a vizualiza mai multe licitatii din acest domeniu intrati pe site-ul licitatia.ro, cel mai bun site de monitorizare a licitatiilor publice.

Blogul LicitatiiSEAP.ro ofera Informatii
Utile cu si despre SEAP/SICAP

(P) Ai nevoie de cont pe SEAP, sau de reinnoire certificat SEAP? Intra pe site-ul : LicitatiiSicap.ro.

(P) Nu ai timp pentru a cauta licitatiile publice? Apeleaza la serviciile de monitorizare licitatii oferite de Licitatia.ro.

Ioana SRL / Tg. Mures, str. Arany Janos nr.13/2 / Jud. Mures, Romania / Telefon Mobil: +40 771 776 766 / web design by Dow Media

×