Licitatie pentru constructia unei pepiniere moderne in jud. Brasov

Pepiniera-Magazzini-Piante-2sursa foto: voceatransilvaniei.ro

Braşovul va avea în curand o pepinieră modernă de puieţi silvici. Contractul de execuţie a acestei pepiniere a fost scos la licitaţie, iar autorităţile braşovene speră ca în cel mai scurt timp să finalizeze procedura. Această etapă de construcţie a celei mai moderne pepiniere de puieţi forestieri din România vine după ce la finalul lunii aprilie Municipalitatea a finalizat procedura de achiziţie a dotărilor, recepţionand două utilaje de mari dimensiuni care vor fi folosite la amenajările silvice.

Construirea propriu-zisă a pepinierei silvice, care va fi gestionată de Regia Locală a Pădurilor „Kronstadt“, este estimată la 2,393 de milioane lei fără TVA. Licitaţia este în plină desfăşurare, pînă acum fiind înregistrată o singură ofertă din partea unui constructor de profil. Lucările de amenajare a pepinierei presupun, în primul rand, terasarea terenului şi apoi, construirea unei clădiri operaţionale şi a unei remize cu rol de garaj pentru utilaje şi depozit pentru unelte. Pepiniera se va întinde pe două hectare şi va fi dotată cu un solar de 336 de metri pătraţi, cu secţiile de cultură pentru producerea puieţilor, divizate în sole, şi cu sisteme de irigaţii. Construirea pepinierei urmăreşte obţinerea unui număr cat mai mare de puieţi la unitatea de suprafaţă, de calitate bună şi cu costuri cat mai mici.

Printre speciile care vor fi cultivate în pepiniera Braşovului sunt molidul, bradul, pinul, laricele, fagul, paltinul de munte şi gorunul. Pepinierea este gandită să producă anual 87.000 de bucăţi de puieţi din speciile răşinoase şi 18.000 din speciile foiase. Puieţii apţi de plantat vor fi utilizaţi pentru lucrările de împădurire necesare în fondul forestier al Regiei.

sursa: monitorulexpres.ro

Blogul LicitatiiSEAP.ro ofera Informatii
Utile cu si despre SEAP/SICAP

(P) Ai nevoie de cont pe SEAP, sau de reinnoire certificat SEAP? Intra pe site-ul : LicitatiiSicap.ro.

(P) Nu ai timp pentru a cauta licitatiile publice? Apeleaza la serviciile de monitorizare licitatii oferite de Licitatia.ro.

Ioana SRL / Tg. Mures, str. Arany Janos nr.13/2 / Jud. Mures, Romania / Telefon Mobil: +40 771 776 766 / web design by Dow Media

×