Licitatii publice SEAP, pretul unul dintre criterile cat se poate de importante

Oferta tehnica sau pretul unul dintre criterile cat se poate de importante cand vine vorba de inscrierea la un anunt de licitatie publica SEAP.
Conform fiecarui tip de licitatiie publica SEAP evaluarea ofertei se poate desfasura in mai multe feluri. Cel mai des intalnit oferta si documentatia depusa de catre ofertanti(operatori economici ) se evalueaza in urmatoarea ordine:

  • Verificarea documentelor care demonstreaza indeplinirea conditilor solicitate de autoritatea contractanta, inclusiv DUAE
  • Evaluarea ofertei tehnice
  • Evaluarea ofertei de pret

Urmatoarele etape sunt DELIBERAREA si ATRIBUIREA

Cu toate acestea cel mai disputat factor intalnit in cadrul unei proceduri de atribuire a unei licitatii pblice este pretul / oferta financiara.


Pretul este cel mai competitiv factor, de foarte multe ori la acest criteriu se poarta lupta pentru castigarea licitatiei publice.

Datorita legislatiei achizitiilor publice avem un set de reguli pe care autoritatile publice sunt obligate sa le respecte in cadrul procedurii de achizitie publica.

Un as sau un avantaj important il face un raport calitate pret bun.

In continuare ramane la latitudinea fiecarui operator economic/ ofertant oferta tehnica si oferta financiara pe care le intocmeste si le depune la o licitatie publica cu mentiunea ca acesta sa respecte toate cerintele impuse de autoritatea contractanta. Si sa poata duce la bun safarsit cotractul in cazul in care acesta este desemnat castigator.

Un alt factor importan este identificarea licitatiilor publice de interes pentru dumneavoastra. Cu cat mai repede identificata o licitatie cu atat mai mult timp pentru redactarea ofertei tehnice si financiara.

Daca crezi ca identificarea licitatiilor publice iti consuma timp poti apela la serviciile unei firme specializate in monitorizarea licitatiilor spre ex: Licitatia.ro .

Astfel vei economisi timp si resuse in identificarea licitatiilor care ti se potrivesc.

Blogul LicitatiiSEAP.ro ofera Informatii
Utile cu si despre SEAP/SICAP

(P) Ai nevoie de cont pe SEAP, sau de reinnoire certificat SEAP? Intra pe site-ul : LicitatiiSicap.ro.

(P) Nu ai timp pentru a cauta licitatiile publice? Apeleaza la serviciile de monitorizare licitatii oferite de Licitatia.ro.

Ioana SRL / Tg. Mures, str. Arany Janos nr.13/2 / Jud. Mures, Romania / Telefon Mobil: +40 771 776 766 / web design by Dow Media

×