Licitatiile ar putea reduce pretul pentru constructia autostrazilor din Master Plan

In master planul general de transport, care stabileste prioritatile Romaniei in ceea ce priveste transportul pana in anul 20130, costul constructiei celor 1.300 de kilometri se ridica la 11 milioane euro/km.

Vestea buna este ca aceste costuri ar putea fi reduse dupa organizarea licitatiilor, chiar si cu 30 %, luand in considerare faptul ca in general criteriul de atribuire este pretul, iar firmele de constructii oferteaza, in general, costuri sub cele estimate de autoritati.

Potrivit estimarilor ZF, costul mediu de 11 milioane/km ar putea ajunge la 7,7 – 8,6 milioane euro. Asa s-a intamplat si in cazul tronsonului Sebes-Turda, a carui cost a fost estimat de catre CNADNR la 554 milioane de euro, insa dupa incheierea licitatiilor, contractul a fost semnat la 445 milioane de euro. Cea mai scumpa autostrada va fi Targu-Mures - Targu-Neamt, care va trece Carpatii Orientali si va avea un cost mediu estimat de 16 mil. euro pe kilometru, iar cea mai ieftina şosea va fi intre Bacau si Pas­cani, care se afla intr-o zona de dealuri. Costul acesteia se va ridica la 6 milioane de euro pe kilometru, potrivit estimarilor din master plan.

Sursa: www.zf.ro

Licitatia.ro va tine la curent cu tot ce se intampla pe piata achizitiilor publice, oferind zilnic clientilor cele mai noi si importante informatii. Aboneaza-te la licitatia.ro si vei avea sansa sa-ti cresti semnificativ castigurile actuale.

Blogul LicitatiiSEAP.ro ofera Informatii
Utile cu si despre SEAP/SICAP

(P) Ai nevoie de cont pe SEAP, sau de reinnoire certificat SEAP? Intra pe site-ul : LicitatiiSicap.ro.

(P) Nu ai timp pentru a cauta licitatiile publice? Apeleaza la serviciile de monitorizare licitatii oferite de Licitatia.ro.

Ioana SRL / Tg. Mures, str. Arany Janos nr.13/2 / Jud. Mures, Romania / Telefon Mobil: +40 771 776 766 / web design by Dow Media

×