Noi posibilitati de dezvoltare pentru SRL-D-urile de pe piata IT

Anul 2015 a venit cu multe oportunitati pentru tinerii intreprinzatori. Statul Roman a implementat cateva programe privind sprijinul financiar pentru lansarea unei afaceri. De exemplu, in cazul programului SRL-D tinerii sunt scutiti de plata taxelor de inmatriculare la Registrul Comertului, plata taxei de inregistrare a microintreprinderii, plata tarifului pentru publicarea in Monitorul Oficial, scutire la plata asigurarilor sociale pentru angajati, garantii pentru accesarea creditelor.

Daca statul a venit in sprijinul tinerilor pana in momentul infiintarii, datoria debutantilor este sa se mentina si sa evolueze pe piata. Chiar daca multi incearca sa obtina contracte si sa colaboreze cu intreprinderi din afara tarii, ei nu trebuie sa uite ca oportunitati exista si in Romania. Una dintre modalitatile de a se dezvolta este intrarea pe piata achizitiilor publice. Potrivit site-ului licitatia.ro, in momentul de fata sunt 83 licitatii active din domeniul software, web design, programe informatice. Pentru a afla primii de licitatiile publicate din acest domeniu si a intra in posesia documentatiei, tinerii intreprinzatori au nevoie de o investitie minora in abonamentul pentru serviciul de monitorizare licitatii oferit de licitatia.ro.

Valorile estimate ale contractelor care au ca scop achizitia elemente software, web design etc variaza de la 1.200 RON, fara TVA, pana la 18.713.467 RON + TVA. Conform datelor prezentate de licitatia.ro, intervalul de timp din momentul publicarii si pana la data limita de depunere a ofertelor, precum si data licitatiei, este unul destul de mare, astfel incat intreprinzatorii dorrnici de a participa sa aiba suficient timp pentru pregatirea documentelor. De exemplu, licitatia organizata de Autoritatea Electorala Permanenta, care are ca obiect extinderea si mentenanta sistemului informatic al Registrului Electoral,a fost publicata in data de 29.07.2015, iar data licitatiei este 09.10.2015. Valoarea estimata a contractului mentionat este de 6.676.060 EUR, iar valoarea garantiilor de 133.000 euro.

Asadar, tinerii care sunt dornici sa devina lideri pe piata Software si Web Design, au posibiliatea aceasta prin participare la achizitii publice, conditiile cerute de catre autoritatile contractante nefiind greu de indeplinit.

Licitatia.ro este de 11 ani lider in domeniul monitorizarii achizitiilor publice, urmarind zilnic peste 300 de surse si oferind informatii zilnice privind licitatiile publice si private din peste 80 de domenii.

Blogul LicitatiiSEAP.ro ofera Informatii
Utile cu si despre SEAP/SICAP

(P) Ai nevoie de cont pe SEAP, sau de reinnoire certificat SEAP? Intra pe site-ul : LicitatiiSicap.ro.

(P) Nu ai timp pentru a cauta licitatiile publice? Apeleaza la serviciile de monitorizare licitatii oferite de Licitatia.ro.

Ioana SRL / Tg. Mures, str. Arany Janos nr.13/2 / Jud. Mures, Romania / Telefon Mobil: +40 771 776 766 / web design by Dow Media

×