Noi reguli la achizitiile publice prin SEAP

Noi reguli intra in vigoare incepand de vineri, 23 septembrie, in lansarea procedurilor de achizitie publica prin Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Mai exact, nici o invitatie/anunt de licitatie nu se va mai putea transmite spre publicare, fara ca in prealabil, documentatia de atribuire aferenta sa primeasca avizul inspectorilor autoritatii nationale de monitorizare a achizitiilor publice (ANRMAP), care va verifica doar conformitatea cu legislatia din domeniul achizitiilor publice.

Masura are ca scop sa elimine criteriile care directioneaza sau restrictioneaza participarea unor firme la procedurile de achizitie publica si reducerea numarului de licitatii contestate.

In termen de maximum 14 zile de la data primirii documentatiei in SEAP, ANRMAP are obligatia:
a) de a emite autoritatii contractante acceptul in vederea initierii procedurii de atribuire, daca prevederile din documentatia de atribuire sunt conforme cu prevederile legale privind achizitiile publice;
b) de a informa autoritatea contractanta asupra neconformitatilor constatate la nivelul documentatiei de atribuire si a motivului pentru care acestea nu sunt in concordanta cu prevederile legale privind achizitiile publice."

Hotararea de Guvern nr. 801/2011 publicata in Monitorul Oficial nr. 563 din 8 august 2011.

Blogul LicitatiiSEAP.ro ofera Informatii
Utile cu si despre SEAP/SICAP

(P) Ai nevoie de cont pe SEAP, sau de reinnoire certificat SEAP? Intra pe site-ul : LicitatiiSicap.ro.

(P) Nu ai timp pentru a cauta licitatiile publice? Apeleaza la serviciile de monitorizare licitatii oferite de Licitatia.ro.

Ioana SRL / Tg. Mures, str. Arany Janos nr.13/2 / Jud. Mures, Romania / Telefon Mobil: +40 771 776 766 / web design by Dow Media

×