Noutati achizitii publice

Se modifica legea artribuirilor de achizitii publice !


Legislatia achizitiilor publice este actualizata constant pentru imbunatatirea continua si satisfacerii necesităților.

In data de 13 aprilie 2022 a fost publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 366 , Legea nr. 86 din 12 aprilie 2022 pentru completarea Legii nr. 98/2016 privind achizitiile publice şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 99/2016 privind achiziţiile sectoriale.

Emisa de Parlamentul Romaniei.

Completarile si modificarile privind procedura de atribuire de achizitii publice intra in vigoare la data de 16/04/2022.

 • Cateva din cele mai importante modificari completari referitoare la achizitii publice:
  (4^1) Pentru atribuirea contractelor de achiziţie publică verzi, aşa cum sunt definite la art. 2 lit. b) din Legea nr. 69/2016 privind achiziţiile publice verzi, autoritatea contractantă va include în cadrul criteriului de atribuire prevăzut la alin. (3) lit. c) şi d) factori de evaluare privind protecţia mediului.
 • (3) În sensul dispoziţiilor alin. (1), pentru categoriile de contracte de achiziţie publică/acorduri-cadru prevăzute la art. 187 alin. (8) lit. c), autoritatea contractantă va avea în vedere cel puţin factori de evaluare în legătură cu:
  a) contribuţia procesului de fabricaţie la protecţia mediului;
  b) lanţul de aprovizionare - canale scurte de aprovizionare;
  c) cea mai scurtă distanţă de la locul de producţie la locul de consum.
 • (8) Entitatea contractantă nu va utiliza preţul cel mai scăzut sau costul cel mai scăzut drept criteriu de atribuire
  în cazul:
  a) anumitor categorii de contracte sectoriale/acorduri-cadru de lucrări sau de servicii care au ca obiect servicii intelectuale şi care presupun activităţi cu nivel de complexitate ridicat;
  b) anumitor categorii de contracte de achiziţie sectorială/ acorduri-cadru de produse care au impact asupra mediului, pe durata întregului ciclu de viaţă.

Informatii preluate de pe platforma: MonitorulJuridic


Consultantii nostri sunt gata sa raspunda la intrebarile dvs. si sa parcurga, pentru dumneavoastra, toate procedurile necesare achizitiilor publice SEAP: Click aici!

Blogul LicitatiiSEAP.ro ofera Informatii
Utile cu si despre SEAP/SICAP

(P) Ai nevoie de cont pe SEAP, sau de reinnoire certificat SEAP? Intra pe site-ul : LicitatiiSicap.ro.

(P) Nu ai timp pentru a cauta licitatiile publice? Apeleaza la serviciile de monitorizare licitatii oferite de Licitatia.ro.

Ioana SRL / Tg. Mures, str. Arany Janos nr.13/2 / Jud. Mures, Romania / Telefon Mobil: +40 771 776 766 / web design by Dow Media

×