Numarul imobilelor scoase la vanzare, in continua crestere

 

Fata de luna august a.c., in luna septembrie 2012, pe site-ul de monitorizare a licitatiilor www.licitatia.ro s-a inregistrat o crestere a numarului de vanzari de bunuri, atat mobile, cat si imobile. Daca in luna august 2012 s-au numarat 839 de licitatii, in septembrie 2012 acest numar a fost depasit cu aproape 500 de vanzari.

Cea mai mare crestere se observa in domeniul vanzarii de imobile, despre care se poate spune ca aproape s-a dublat de la o luna la alta. Imposibilitatea firmelor sau a persoanelor fizice de a-si achita datoriile sau ratele se simte si prin prisma numarului ridicat de licitatii de vanzari de bunuri imobile publicate pe site-ul www.licitatia.ro. Pentru a-si recupera creantele, Directiile Finantelor Publice si bancile scot la vanzare casele si apartamentele creditorilor sai: apartamentele sunt cele care predomina intre bunurile executate silit. Multe dintre locuinţele executate silit se află la a doua sau a treia licitatie de vânzare şi au preţuri reduse chiar si cu 50% faţă de valoarea la care au fost scoase iniţial la vanzare. Fenomenul executărilor silite a cunoscut o amploare în perioada de criză, in urma şomajului sau a diminuarilor salariale.

O alta categorie de licitatii la care se remarca o crestere este cea a deseurilor, unde pe parcursul lunii septembrie au fost scoase la vanzare mijloace fixe casate sau aprobate pentru casare, materiale rezultate din dezafectarea magistralei de termoficare, deseuri elemente metalice, deseuri rezultate din dezmembrare, deseuri provenite din activitatea diverselor companii si alte bunuri nefunctionale. Spre exemplu, Serviciul Judetean de Ambulanta Gorj a scos la vanzare mijloace fixe: autospeciala ambulanta Iveco -3buc.; autospeciala salvare Fiat Ducato -1buc.; autospecializata Mercedes 308 -1 buc. care pot fi vazute la sediul unitatii. Pana acum au avut loc trei licitatii in scopul vanzarii acestor bunuri, iar toate cele cinci maşini scoase la licitaţie au stabilită valoarea de 4.000 de lei.

Comparand situatia din luna septembrie 2012 pe saptamani, saptamana in care s-au inregistrat cele mai multe licitatii de vanzari pe site-ul Licitatia.ro este 24-28.09, cand s-a depasit un total de 400 de vanzari, cele mai numeroase fiind in domeniul „Licitatii vanzare de imobile, alte constructii”, urmat de „Licitatii vanzare de terenuri”.

In momentul de fata, pe site-ul de monitorizare a licitatiilor www.licitatia.ro sunt in desfasurare un numar de 761 de licitatii pentru vanzari de mijloace auto, utilaje si echipamente, deseuri, imobile si terenuri sau masa lemnoasa.

Blogul LicitatiiSEAP.ro ofera Informatii
Utile cu si despre SEAP/SICAP

(P) Ai nevoie de cont pe SEAP, sau de reinnoire certificat SEAP? Intra pe site-ul : LicitatiiSicap.ro.

(P) Nu ai timp pentru a cauta licitatiile publice? Apeleaza la serviciile de monitorizare licitatii oferite de Licitatia.ro.

Ioana SRL / Tg. Mures, str. Arany Janos nr.13/2 / Jud. Mures, Romania / Telefon Mobil: +40 771 776 766 / web design by Dow Media

×