ONG-urile solicita prelungirea dezbaterii legilor privind achizitiile publice

Mai multe organizatii non-guvernamentale, cum ar fi Freedom House Romania (FHR), Expert Forum (EFOR) si Centrul Roman de Politici Europene (CRPE) au cerut Ministerului Finantelor sa prelungeasca cu 60 de zile perioada de dezbatere a celor doua legi privind achizitiile publice.

Legea privind achizitiile publice si Legea privind remediile si caile de atac in materie de atribuire a contractelor de achizitie publica si a contractelor de concesiune si pentru organizarea si functionarea Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor CNSC au fost postate pe site-ul MFP la data de 22 iulie, termenul pana la care se pot depune sugestii si observatii fiind de 10 zile de la publicare.

Cele 3 organizatii mentioneaza ca : “Termenul actual privind consultarea publica, de numai zece zile, expira la 1 august si este cu totul nepotrivit in cazul unui pachet legislativ de o asemenea importanţa. Atat noua lege privind achizitiile publice, cat si legea privind remediile, caile de atac si organizarea CNSC sunt acte normative cruciale pentru o piata a achizitiilor de 15 miliarde de euro anual.”

Organizatiile spun ca, desi aceste noi reglementari transpun cerintele UE si legea achizitiilor publice a fost modificata de peste 20 de ori prin ordonante de urgenta, totusi este nevoie de mai mult timp pentru o consultare reala.

Sursa: curierulnational.ro

Blogul LicitatiiSEAP.ro ofera Informatii
Utile cu si despre SEAP/SICAP

(P) Ai nevoie de cont pe SEAP, sau de reinnoire certificat SEAP? Intra pe site-ul : LicitatiiSicap.ro.

(P) Nu ai timp pentru a cauta licitatiile publice? Apeleaza la serviciile de monitorizare licitatii oferite de Licitatia.ro.

Ioana SRL / Tg. Mures, str. Arany Janos nr.13/2 / Jud. Mures, Romania / Telefon Mobil: +40 771 776 766 / web design by Dow Media

×