Pachetul de legi privind achizitiile publice va ajunge in Parlament pentru dezbatere in jurul datei de 15 octombrie

IPP (Institutul pentru Politici Publice) a organizat luni si marti un workshop international cu tema "O noua viziune in achizitii publice, un sistem de eficientizare a resurselor publice si noi coordonate de lucru cu mediul privat".

In cadrul evenimentului, presedintele Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice, Roxana Manzatu, a declarat ca pachetul de legi privind achizitiile publice va ajunge in Parlament in jurul datei de 15 octombrie 2015 pentru ca legislatia sa poata fi implementata de la 1 ianuarie 2016. Ea a precizat ca: „Am discutat deja cu colegii parlamentari despre ceea ce dorim sa facem in zona legislativa. Transpunerea directivei europene pe achizitii publice in legislatia romaneasca este doar un pilon din strategia nationala. Strategia se intinde undeva pe urmatorii doi ani. In strategie, am identificat ca problematica importanta standardizarea documentatiei. Avem doua constrangeri. Sa transpunem directivele, sa transpunem norma europeana, dar si sa ne adaptam realitatilor romanesti.”

Conform calendarului ANAP,  saptamana aceasta va fi in consultare publica si legea pe concesiuni si legea pe utilitati.

Sursa: www.capital.ro

 

Licitatia.ro - de 11 ani lider in domeniul monitorizarii licitatiilor publice.

Blogul LicitatiiSEAP.ro ofera Informatii
Utile cu si despre SEAP/SICAP

(P) Ai nevoie de cont pe SEAP, sau de reinnoire certificat SEAP? Intra pe site-ul : LicitatiiSicap.ro.

(P) Nu ai timp pentru a cauta licitatiile publice? Apeleaza la serviciile de monitorizare licitatii oferite de Licitatia.ro.

Ioana SRL / Tg. Mures, str. Arany Janos nr.13/2 / Jud. Mures, Romania / Telefon Mobil: +40 771 776 766 / web design by Dow Media

×