Primăria Cluj-Napoca va publica pe site fiecare achiziţie publică făcută fără licitaţie

image-2009-10-20-6320990-63-licitatii-online-century-21-romania

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De la 1 august 2013, fiecare achiziţie publică directă va fi publicată pe site-ul www.primariaclujnapoca.ro. Măsura a fost luată după modificarea procedurii achiziţiilor publice prin ridicarea pragului pentru obligativitatea organizării licitaţie pana la 30.000 de euro pentru produse şi servicii şi până la 100.000 de euro pentru lucrări.

Guvernul României  a schimbat procedura de achizitie directa prin modificarea legislativa din luna iunie, astfel ca pragul a fost ridicat de la 15.000 de euro la 30.000 de euro pentru achizitii directe de produse si servicii si la 100.000 de euro pentru lucrari. “Nu sustin aceasta politica, modificarea nu este necesara si nu este oportuna pentru Romania in acest moment, iar in perioada in care am fost la Guvern am refuzat promovarea ei. Guvernul a facut aceste modificari in care nici macar nu mai este prevazuta obligativitatea de a solicita trei oferte la achizitii publice directe. In aceste conditii, la nivelul Primariei Municipiului Cluj-Napoca am luat decizia de a publica online, pe website-ul primariei, incepand cu 1 august 2013, toate achizitiile publice directe. Dorim asigurarea transparentei totale in ceea ce priveste cheltuirea banului public, iar Primaria Cluj-Napoca sa fie un model de transparenta institutionala. Solicit Guvernului sa impuna aceeasi procedura transparenta de publicare pe site a achizitiilor directe pentru toate administratiile locale din tara”, a declarat primarul Emil Boc.

Modificări la Cluj

De la 1 august 2013, fiecare achizitie publica directa va fi publicata pe website-ulwww.primariaclujnapoca.ro - pana la 30.000 de euro pentru produse si servicii si pana la 100.000 de euro pentru lucrari. De la publicarea anuntului de intentie pe site, timp de 3 zile orice firma va putea depune oferte care vor fi analizate, fie prin prisma pretului cel mai mic, fie analizand oferta cea mai avantajoasa in functie de specificul fiecarui caz, iar rezultatul procedurii va fi publicat. La achizitiile directe de pana in 100.000 de euro preluarea ofertelor se va face timp de 7 zile. In cazul in care nicio firma nu se prezinta vom apela la catalogul SEAP, iar daca nici prin SEAP nu ne este solutionata cererea vom solicita in mod direct trei oferte.   “Suntem pregatiti pentru orice situatie cu reguli clare, stricte şi transparente.   Achiziţiile de 500 de euro, excepţia de la regulă   In acest mod Primaria Cluj-Napoca va asigura transparenta totala in cheltuirea banilor publici, vom da posibilitatea tuturor celor care doresc sa se implice prin oferte in procedurile de achizitie directa si am incredere ca aceasta procedura la nivelul primariei va duce la realizarea de economii din resursele publice. In mod exceptional, in situatii urgente, pentru maxim 500 de euro se vor putea face achizitii directe fara a fi publicat anuntul de intentie, ci doar achizitia directa efectuata, spre exemplu in cazul in care este nevoie de flori sau o placheta pentru o ceremonie oficiala si nu avem timp sa asteptam 3-4 zile. Insa si in acest caz achizitia respectiva va fi publicata imediat online", a mai explicat primarul Emil Boc.

Sursa: http://adevarul.ro/

Blogul LicitatiiSEAP.ro ofera Informatii
Utile cu si despre SEAP/SICAP

(P) Ai nevoie de cont pe SEAP, sau de reinnoire certificat SEAP? Intra pe site-ul : LicitatiiSicap.ro.

(P) Nu ai timp pentru a cauta licitatiile publice? Apeleaza la serviciile de monitorizare licitatii oferite de Licitatia.ro.

Ioana SRL / Tg. Mures, str. Arany Janos nr.13/2 / Jud. Mures, Romania / Telefon Mobil: +40 771 776 766 / web design by Dow Media

×