S.E.A.P. INFORMATII UTILE

Prin intermediul acestui ARTICOL dorim sa va prezentam aspecte noi din dreptul intern ce au survenit in urma unor modificari intervenite in legislatia achizitiilor publice. Aceste informatii va sunt de folos in momentul in care urmariti sa participati la licitatii publice monitorizate pe site-ul nostru, http://www.licitatia.ro
Astfel, in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 694 din 15 octombrie 2009 a fost publicata Legea nr. 314/2009 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 30/2006 privind functia de verificare a aspectelor procedurale aferente procesului de atribuire a contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii. In sensul noilor prevederi, fac obiectul verificarii aspectele procedurale aferente procesului de atribuire contractele (de achizitie publica si de concesiune de servicii sau lucrari) a caror valoare estimata fara TVA se incadreaza in urmatoarele praguri:
a) 100.000 euro (anterior, 40.000 euro) pentru contractele de furnizare;
b) 100.000 euro (anterior, 40.000 euro) pentru contractele de servicii;
c) 750.000 euro (anterior, 250.000 euro) pentru contractele de lucrari;
Potrivit noii legi, in situatii justificate, pot exista si exceptii de la aceste praguri, cand obiectul verificarii lar putea face contracte cu valori mai mici, metodologia de selectie urmand sa fie stabilita prin norme de aplicare.
Verificarea vizeaza etapele procesului de achizitie publica, dupa publicarea anuntului de participare pana la atribuirea si semnarea contractului. In situatiile exceptionale reglementate de lege, in care este permisa incheierea contractului fara publicarea prealabila a anuntului de participare, verificarea priveste etapele procesului de achizitie incepand cu transmiterea invitatiei de participare la negociere pana la atribuirea si semnarea contractului.

Blogul LicitatiiSEAP.ro ofera Informatii
Utile cu si despre SEAP/SICAP

(P) Ai nevoie de cont pe SEAP, sau de reinnoire certificat SEAP? Intra pe site-ul : LicitatiiSicap.ro.

(P) Nu ai timp pentru a cauta licitatiile publice? Apeleaza la serviciile de monitorizare licitatii oferite de Licitatia.ro.

Ioana SRL / Tg. Mures, str. Arany Janos nr.13/2 / Jud. Mures, Romania / Telefon Mobil: +40 771 776 766 / web design by Dow Media

×