Schimbarile aduse de viitoarea lege a achizitiilor publice

Noua lege a achizitiilor publice va intra in vigoare de la inceputul anului 2016 si va aduce schimbari fundamentale in vederea imbunatatirii legislatiei actuale.

Un aspect important care va suferi modificari este criterial de atribuire. Daca in prezent majoritatea contractelor sunt atribuite dupa criterial “pretul cel mai scazut”, potrivit noii legislatii va fi “oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic”. Avocatii Nico­lae Ursu si Cristiana Ditoiu precizeaza ca “pretul cel mai scazut” de multe ori a dus la pres­ta­rea de servicii si lucrari de calitate slaba.

“In prezent, nu exista reglementari exprese cu privire la modificarea contractelor de achi­zitie publica. Noua lege va stipula cazurile in care modificarea contractului de achizitie pu­blica nu impune organizarea unei noi pro­ceduri de atribuire. Aceasta noua prevedere va fi foarte utila in limitarea semnificativa a prac­ticii prin care valoarea initiala a con­tractului este substantial majorata prin acte adi­tionale, fara organizarea unei noi pro­ce­duri de atribuire.

Potrivit noului proiect, ofertantii vor putea depune o declaratie pe proprie raspundere, numita DUAE (documentul unic de achizitie european), prin care atesta ca indeplinesc criteriile de participare si selectie pentru procedura de achizitie publica, fara a mai fi necesara depunerea certificatelor care sa dovedeasca acest lucru.” – au mai precizat cei doi avocati.

Sursa: www.zf.ro

Licitatia.ro – de 11 ani lider in domeniul monitorizarii achizitiilor publice.

Blogul LicitatiiSEAP.ro ofera Informatii
Utile cu si despre SEAP/SICAP

(P) Ai nevoie de cont pe SEAP, sau de reinnoire certificat SEAP? Intra pe site-ul : LicitatiiSicap.ro.

(P) Nu ai timp pentru a cauta licitatiile publice? Apeleaza la serviciile de monitorizare licitatii oferite de Licitatia.ro.

Ioana SRL / Tg. Mures, str. Arany Janos nr.13/2 / Jud. Mures, Romania / Telefon Mobil: +40 771 776 766 / web design by Dow Media

×