SEAP- Blog despre Sistemul Electronic de Achizitii Publice

Blogul LicitatiiSEAP.ro ofera Informatii Utile cu si despre SEAP/SICAP

(P) Ai nevoie de cont pe SEAP, sau de reinnoire certificat SEAP? Intra pe site-ul : LicitatiiSicap.ro.

(P) Nu ai timp pentru a cauta licitatiile publice? Apeleaza la serviciile de monitorizare licitatii oferite de Licitatia.ro.

Ce inseamna SEAP?

SEAP -  inseamna: Sistemul Electronic de Achizitii Publice .

Sistemul Electronic de Achizitii Publice (www.e-licitatie.ro) reprezinta o infrastructura informatica unitara care ofera institutiilor publice din Romania posibilitatea achizitiei de produse, bunuri si servicii prin mijloace electronice, iar Agentilor economici posibilitatea de a depune ofertele pentru licitatiile electronice

  • 2006 s-a inceput publicarea licitatiilor in SEAP, Astfel prin aceasta masura s-a incercat economisirea banilor publici si cresterea transparentei in procesul de achizitii publice.
  • 2018, aprilie s-a lansat " noul SEAP" o noua versiune a platformei SEAP sub denumirea (SICAP- Sistem informatic colaborativ pentru mediu performant de desfasurare al achizitiilor publice)
Cate categorii de utilizatori sunt pe SEAP?

SEAP are 2 categorii de utilizatori:

  • Autoritati contractante
  • Ofertanti

Autoritatile contractante: sunt cei care organizeaza licitatiile si pot fi: (primarii, consilii judetene, institutii publice, ministere, spitale, scoli, gradinite, unitati militare, universitati, agenti economici etc.)

Ofertantii: sunt cei care participa si oferteaza  la licitatiile deschise si pot fi (societati comerciale cu capital privat sau de stat)

Ce tipuri de licitatii gasim pe SEAP?

Licitatiile Publice publicate pe S.E.A.P sunt de mai multe tipuri:

Anunturi de intentie, Anunturi de participare , Anunturi de atribuire , Concursuri de solutii, Concesionari

Cereri de oferta, Cumparari directe,  Licitatii electronice proceduri offline

In functie de tipul licitatiei, pasii care trebuie urmati pentru a participa, pot sa difere.
Licitatiile se pot desfasura doar daca acestea sunt publicate de Autoritatile Contractante, iar apoi se depune cel putin o oferta.
Pentru a publica o licitatie pe SEAP,  Autoritatea Contractanta trebuie sa  fie inregistrata pe SEAP si sa aiba un cont de utilizator.
Pentru a participa la o licitatie cu faza finala online, ofertantul trebuie sa fie inregistrat pe SEAP si sa depuna o oferta

Daca vreti sa beneficiati de un sistem profesional de monitorizare a Licitatiilor Publice cat si cele de vanzare si doriti sa fiti informati zilnic despre publicarea acestora, nu ezitati sa accesati pagina de internet licitatia.ro.

Cum sa reusesti in jungla licitatiilor publice?

Participarea la licitatii publice – cat si ofertarea la licitatii – poate intampina o multime de
intrebari si nelamuriri
, formulare si calcule care pot dura zile, sau
saptamani de ore de munca pretioase necesare pentru a fi rezolvate.

Astfel, merita luata in considerare gama de servicii care poate fi furnizata de un expert in domeniu. Pe langa faptul ca se dovedeste a fi mai putin scump pe termen lung, este foarte probabil ca sansele tale de succes sa creasca daca esti in mainile unui expert.
Licitatia.ro, spre exemplu, furnizeaza incepand cu anul 2004 un serviciu profesional de monitorizare a licitatiilor si servicii de suport pentru sute de companii, punandu-le in legatura cu viitoare oportunitati in domeniul lor de activitate, ajutandu-le sa-si dezvolte afacerea prin intermediul pietei achizitiilor publice.

Serviciul de notificare oferit de Licitatia.ro transmite oportunitatile privind licitatiile existente in Romania, si Uniunea Europeana la cateva ore de la publicare.

Fiecare licitatie este evaluata si introdusa la categoria cea mai potrivita; Alertele zilnice cu licitatii sunt apoi transmise clientilor prin email detailind oportunitatile care exista. Aceasta lucru salveaza timpul si banii clientilor in ceea ce priveste cautarea licitatiilor potrivite domeniului lor, si ei sunt linistiti stiind ca nu au sa rateze nicio licitatie valoroasa.

Blogul LicitatiiSEAP.ro ofera Informatii
Utile cu si despre SEAP/SICAP

(P) Ai nevoie de cont pe SEAP, sau de reinnoire certificat SEAP? Intra pe site-ul : LicitatiiSicap.ro.

(P) Nu ai timp pentru a cauta licitatiile publice? Apeleaza la serviciile de monitorizare licitatii oferite de Licitatia.ro.

Ioana SRL / Tg. Mures, str. Arany Janos nr.13/2 / Jud. Mures, Romania / Telefon Mobil: +40 771 776 766 / web design by Dow Media

×