Vezi ce firme prahovene sunt în topul afacerilor cu statul

Mai multe societăţi comerciale din judeţul Prahova sunt în topul celor mai mari venituri obţinute din contracte cu statul, potrivit unui studiu realizat de Institutul pentru Politici Publice. Spitalul Judeţean Ploieşti şi Conpet se regăsesc printre cele mai darnice instituţii de stat

Institutul pentru Politici Publice a criticat, recent, Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, pentru lipsa de transparenţă. Reprezentanţii IPP au invocat un studiu, realizat pentru perioada 2009-2010, din care reiese că o mare parte a fondurilor puse la dispoziţie prin SEAP a ajuns la un număr limitat de firme „favorizate“.

Printre primele 50 de firme româneşti care au câştigat bani de la stat în această perioadă se numără şi câteva societăţi din Prahova. Acestea sunt Inspet (locul 28 - 84 de milioane de euro din 46 de contracte), SC MFA Mizil (locul 41 - 65 de milioane de euro dintr-un singur contract) şi Cast SRL Băneşti (locul 44 - 62 de milioane de euro din 142 de contracte).

CITIŢI ŞI: Cine sunt drumarii din Ploieşti?

Cele 50 de firme din top au avut, în total, aproape 20.000 de contracte, cu o valoare însumată de 6,1 miliarde de euro. Pe lângă societăţile cu sediul social în Prahova, în clasament se regăsesc şi câteva nume de firme care au desfăşurat sau desfăşoară lucrări în judeţ. Cele mai interesante nume sunt Delta ACM 93 Bucureşti (locul 3 în  acest clasament), Strabag (locul 8) sau Romstrade (locul 31).

IPP a întocmit şi topul celor mai darnice instituţii de stat. În clasamentul instituţiilor care au oferit cele mai mari sume în perioada 2009-2010 se regăseşte compania de stat Conpet, cu sediul în Ploieşti, care a avut 176 de contracte, în valoare totală de aproape 76 de milioane de euro. Conpet se găseşte pe locul 46.

Pe de altă parte, într-un clasament care a ţinut cont de numărul de contracte semnate, printre primele locuri se regăseşte Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, care a încheiat în perioada amintită nu mai puţin de 887 de contracte, cu o valoare totală de 22,6 milioane de euro, ceea ce plasează unitatea medicală pe locul 21 în ţară.

Blogul LicitatiiSEAP.ro ofera Informatii
Utile cu si despre SEAP/SICAP

(P) Ai nevoie de cont pe SEAP, sau de reinnoire certificat SEAP? Intra pe site-ul : LicitatiiSicap.ro.

(P) Nu ai timp pentru a cauta licitatiile publice? Apeleaza la serviciile de monitorizare licitatii oferite de Licitatia.ro.

Ioana SRL / Tg. Mures, str. Arany Janos nr.13/2 / Jud. Mures, Romania / Telefon Mobil: +40 771 776 766 / web design by Dow Media

×