Pasii care trebuie parcursi pentru a te inregistra in SEAP. Creare Cont nou SEAP/SICAP

Crearea unui cont pe SEAP/SICAP

Pe seap/sicap se pot crea 2 tipuri de conturi:

1) Pentru OFERTANTI

2) Pentru AUTORITATE CONTRACTANTA

Pentru ambele tipuri de procedurile sunt aproximativ la fel.

Vom descrie mai jos pasii necesari pentru creare cont  SEAP OFERTANTI

 1. Creare Cont SEAP pentru Ofertanti

A) Completați on-line formularul de inregistrare, completarea on-line a formularului de inregistrare disponibil in SEAP/SICAP,  Inregistrare Cont Nou Ofertant

B) Transmiteți formularul de inregistrare și documentele atașate

Electronic: se semneaza electronic și se transmit operatorului S.E.A.P. prin intermediul aplicației. Continuați procesul de inregistrare apasand butonul ”Confirmați și continuați”.
Pe suport hartie: completați formularul online, descarcați-l pe calculator și apoi imprimați-l. Semnați și ștampilați formularul. Atașați imputernicirea, daca este cazul. Transmiteți prin curier sau depuneți la registratura A.A.D.R.

C) transmiterea de catre operatorul SEAP prin mijloace electronice a certificatului digital de inregistrare si a instructiunilor de utilizare a acestuia.

 Așteptați emailul de confirmare a validarii cererii, descarcați și instalați certificatul digital

Verificați contul de email declarat in formular, la adresa de contact, pentru a regasi raspunsul operatorului S.E.A.P. care a verificat cererea de inregistrare. Este posibil sa va fie solicitate informații suplimentare. Atunci cand cererea este aprobata veți gasi in email un link de unde puteți descarca certificatul digital generat de sistem pentru contul dumneavoastra. Acest link il regasiți și in secțiunea publica a portalului.
Descarcați certificatul digital: pentru a descarca acest certificat veți avea nevoie de: cont de utilizator și parola declarate in formularul de inregistrare precum și de PIN-ul afișat de sistem in cadrul procesului de inregistrare.
Instalați certificatul: Pentru a instala certificatul se executa ”dublu click” pe fișierul descarcat. Veți avea nevoie de parola de instalare, formata din opt caractere numerice, care este afisata in pagina de descarcarea a certificatului.

Vi se pare complicat??? Nici o problema,

Va putem recomanda un site ce ofera servicii de consultanta pentru creare cont SEAP/SICAP care va poate ajuta:  Servicii de creare cont SEAP/SICAP

20 thoughts on “Pasii care trebuie parcursi pentru a te inregistra in SEAP. Creare Cont nou SEAP/SICAP

 1. Nu am primit certificatul digital;
  am primit doar PIN-ul de acces pentru download-area certificatului ;
  am trimis documentele de la începutul lunii septembrie;

 2. M-am inregistrat pe e-licitatie.ro demo cu firma, am primit codul PIN, am trimis actele la Agentie pe 27 octombrie, nici acum nu am primit certificatul Digital. Cat dureaza?

 3. Buna ziua,
  Am incercat, nu demult,ca firma la care sunt administrator(sc tehnofin srl)sa poata folosi licitatiile electronice dar din motive de moment am intrerupt si toate demersurile pe care le-am facut le-am pierdut.Va rugam sa acceptati reluarea de la inceput a tuturor pasilor pt a putea folosi aceasta oportunitate.
  Cu stima
  Octavian Fenesan

 4. Mi-am schimbat calculatorul și aș vrea să reinstalez pe noul calculator. V-aș ruga să mă instruiți care este procedura. Încă nu am participat la nici o licitație prin acest sistem.
  Vă mulțumesc anticipat.

 5. Buna ziua,
  Sunt imputernicitul unei firme cu profil cultivare si furnizare cereale, produse de panificatie si patiserie.
  Avand in vedere ca sunt mai multe firme utilizator master in diferite orase din tara, va rog sa-mi trimiteti in scris:
  1.siteul de inregistrare in SEAP
  2. pasii inregistrarii legale pentru obtinerea certificatului digital

 6. M-am inregistrat pe e-licitatie.ro cu firma, am primit codul PIN, am trimis actele la Agentie pe 29 octombrie, nici acum nu am primit certificatul Digital. Cat dureaza?

 7. Societate comerciala ,doresc urgent sa ma inregistrez in SEAP/SICAP. Va rog sa ma indrumati.
  Cu respect
  ing. Tiberiu Vaida

 8. Daca trimit documetele prin posta pentru Certificatul digital si pinul pot participa la licitatii in sistem electronic fara semnatura electronica pentru care trebuie platita o anumita suma lunr/anual la o banca

 9. Buna ziua,

  As dori sa imi inregistrez firma pe site-ul SEAP. Care este procedura?

  Multumesc frumos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *